Apple vymění baterie

Americká počítačová firma Apple vyzvala 1 milion 800 tisíc zákazníků, aby si bezplatně vyměnili baterie v noteboocích Macintosh. Japonské baterie Sony v těchto počítačích totiž můžou způsobit požár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výrobní značení baterií

výrobní značení baterií | Foto: Archiv Apple

Apple se k tomuto kroku odhodlal poté, co k několika menším požárům při zkratu baterií skutečně došlo. Následoval tak americký Dell, který má s bateriemi od firmy Sony stejné zkušenosti. Dell dokonce stahuje 4 milióny 200 tisíc baterií ze svých notebooků. Jde o vůbec největší podobné případy s elektronikou v Americe.

Vadné lithium-ionové baterie byly vyrobené v Japonsku a nemusejí nést logo Sony. Zkraty způsobují nepatrné částečky kovů v jejich článcích. Společnost Sony budou stát reklamace až 270 miliónů dolarů.

Baterie v nejnovější řadě Apple MacBook a MacBook Pro už tyto problémy nemají. Apple's stahuje baterie z iBook G4, a PowerBook G4, které se prodávaly ve Spojených státech a v dalších zemích od října 2003 až do dneška. Dell i Apple doporučují zákazníkům, aby baterie hned vyndali. Až do jejich výměny můžou pracovat s notebooky zapojenými přímo do sítě.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme