Apple začne vyrábět počítače opět ve Spojených státech

Společnost Apple postupně stahuje svou výrobu zpět do Ameriky. Nápis ‚vyrobeno v Číně‘ tak uvidíme na stále menším počtu jejich výrobků. Apple tak kopíruje trend amerických firem, které prezident Barack Obama vyzval k vytváření pracovních míst a nastartování americké ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Apple

Apple | Zdroj: ČTK

„Už roky se snažíme vyrábět více produktů ve Spojených státech a příští rok tady převedeme výrobu celého jednoho modelu našich počítačů,“ uvedl šéf společnosti Apple Tim Cook v rozhovoru pro CNBC.

Problém výroby v Americe není podle něj ani tak v ceně, jako v nedostatku vyučených pracovníků. Podle analytiků ale současné iniciativy amerických firem přispějí k renesanci výrobního sektoru ve Spojených státech. Ta by měla naplno propuknout v roce 2015.

Silvie Třeslínová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme