Apple zřejmě představí dva nové telefony iPhone

Konkurenční technologické společnosti Apple a Samsung bojují o prvenství v prodeji smartphonů. Zatímco jihokorejská společnost nedávno představila takzvané chytré hodinky a před půl rokem nový telefon, americký Apple by měl odhalit nové produkty dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přesnou hodinu premiéry nových telefonů zřejmě nikdo nezná. Zahraniční zpravodajské weby ale přinášejí zprávy, že den D by měl být právě dnes. Například podle aktuálních informací agentury Reuters ukáže veřejnosti hned dva telefony. A to iPhone 5S a iPhone 5C.

Detaily jsou zatím utajené, ale někteří odborníci spekulují, že iPhone 5S bude mít výkonnější procesor než předchůdce iPhone 5. Mohl by být taky vybavený senzorem pro otisky prstů. Kromě obvyklé černé a bílé barvy bude asi k dostání i ve zlatém provedení.
Na řadu by měl přijít levnější model. Apple chce díky němu zvýšit prodej hlavně na rozvíjejících se trzích, kde si spotřebitelé nemůžou dovolit jeho klasické modely.

Přehrát

00:00 / 00:00

O trh se smartphony se zajímal Jan Beneš

Apple se nyní zaměřuje třeba na Indii. Společnost tam dlouho testovala odbyt a teď se indický trh Applu zřejmě vyplatí. Firma v Indii podle agentury Reuters v březnu víc než stonásobně zvýšila počet svých registrovaných prodejců. A tím si vytváří prostor pro poptávku po smartphonech.

Podle dřívějších informací společnosti IDS se má během tří let zvýšit z 19 na 108 milionů prodaných kusů. Klíčovým trhem pro Apple je ale stále Amerika, kde je firma v prodejích jedničkou.

Smartphone (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Klíčovým trhem zůstává Amerika

Do jeho teritoria se ale postupně podle analytiků nabourává Samsung s telefonem Galaxy S. Právě s ním Apple soupeří na světovém trhu se smartphony.

Zda se podaří se Applu zvýšit náskok před svým jihokorejským rivalem, záleží na tom, jak velký trhák budou jeho nové telefony. Podle šéfredaktora serveru Root.cz Petra Krčmáře drží Apple krok se svou konkurencí. Dokonce své rivaly donutil zvyšovat tempo:

„Teď je po celou dobu technologicky na stejné úrovni jako jeho velcí konkurenti. Takže on vlastně nepotřebuje nikam se dostávat. Samozřejmě musí přicházet s nějakými novými nápady, aby oslovoval další a další zákazníky, aby stále prodával. Ale v zásadě v tuto chvíli mu nechybí nic podstatného. Pokud to bude ohromný trhák, bez něhož uživatelé nebudou moci přežít, tak samozřejmě budou muset ostatní výrobci reagovat a něco podobného připravit také.“

V celkovém prodeji mobilů je podle dostupných informací analytických firem jedničkou stále jihokorejský Samsung. Druhé místo patří Nokii a třetí příčku ovládá Apple.

mkp, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme