Applu bude chybět Jobsův inovativní mozek, říká analytik

Konkurence má teď větší šanci dohnat náskok firmy Apple. Alespoň to tvrdí někteří odborníci po tom, co šéf společnosti Steve Jobs podlehl dlouholetému boji s rakovinou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Apple

Logo společnosti Apple | Zdroj: Reuters

Třeba Samsung, který šlape jablečnému impériu na paty, má prý jedny z nejlepších podmínek k tomu, aby přišel s nějakými inovativními produkty.

„Dnešním úmrtím Steva Jobse se situace nemění, ta už se změnila dávno předtím,“ řekl analytik společnosti Cyrrus Ondřej Moravanský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik společnosti Cyrrus Ondřej Moravanský mluví o budoucnosti firmy Apple v Odpoledním radiožurnálu.mp3

Dodal nicméně, že inovativní mozek Steva Jobse bude Applu chybět a zřejmě umožní konkurenci představit nové produkty.

„Ztratili jsme vizionáře a tvůrčího génia,“ stojí v prohlášení, které vydalo vedení americké firmy Apple.

„Steve Jobs měl opravdu neuvěřitelný dar na poli inovací, na poli využití technologií, a měl určitý estetický cit. Sám říkal, že v tom roce, který strávil na univerzitě, studoval kaligrafii, a to ho vedlo k určitému vidění světa, který se projevil být tak neuvěřitelně plodný,“ potvrdil česko-americký investiční bankéř Ondřej Jonáš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česko-americký investiční bankéř Ondřej Jonáš mluví o osobnosti Steva Jobse v Ozvěnách dne na Radiožurnálu.mp3

Akcie Applu po oznámení tragické zprávy oslabily o více než tři procenta. Vzhůru naopak zamířil Samsung, LG i Sony. Podle Ondřeje Moravanského se ale jedná pouze o krátkodobý jev.

Někteří dokonce spekulují, že Steve Jobs zemřel už před několika dny a firma to tajila kvůli úternímu představování nového iPhonu 4S. Analytik společnosti Cyrrus to označil za bulvární spekulace a odmítl to komentovat.

Alžběta Havlová, Petr Král, Eva Presová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme