ARAL v Německu skončí s prodejem Normalu 91

Bezolovnatý benzín Normal 91 už zanedlouho v sousedním Německu u čerpacích stanic společnosti ARAL nenajdete. Důvodem je prudký pokles poptávky po tomto typu paliva. Ten následoval poté, co se vyrovnaly ceny Normalu 91 a benzínu Super s oktanovým číslem 95.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čerpací stanice Aral

čerpací stanice Aral | Foto: de.wikipedia.org

"Pokud odbyt Normalu 91 bude nadále klesat, stáhneme tento produkt natrvalo z nabídky našich čerpacích stanic," prohlásil předseda představenstva společnosti ARAL Stefan Brok. Ještě v listopadu měl tento typ paliva 25procentní podíl na prodeji bezolovnatého benzínu. Teď je to pouhých 14 a do konce roku zřejmě podíl nebude ani desetiprocentní.

ARAL provozuje po celém Německu bezmála 2400 čerpacích stanic a je podle vlastních údajů jedničkou na trhu. Analytici se domnívají, že zastavením prodeje Normalu 91 společnost výrazně ušetří na nákupu benzínu, na dopravě i skladování. Podle expertů budou krok ARALu zřejmě následovat i další společnosti.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme