ArcelorMittal podal trestní oznámení kvůli zneužití jmen akcionářů

Drobní akcionáři ArcelorMittal Ostrava se možná stali terčem pokusu o podvod. Jistá ostravská firma nabízela za převedení vlastnických práv k akciím lákavé zisky a snaží se využít momentální situace v huti. Jednotliví vlastníci tak riskují ztrátu až milionové částky. Vedení společnosti kvůli tomu podalo trestní oznámení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava | Foto: ArcelorMittal Ostrava

Huť ArcelorMittal se malých akcionářů zbavila na mimořádné valné hromadě minulý měsíc. Má jim vyplatit 4000 korun za akcii, dohromady téměř 1,8 miliardy korun.

Ostravské sdružení Centrum Consultant Finance teď některé malé akcionáře oslovilo, hlavně ty starší z období kupónové privatizace.

Když prý akcie na firmu převedou, mohou údajně vysoudit ještě více peněz. Někteří vlastníci akcií už nabízené formuláře údajně podepsali, a tím pádem pravděpodobně o peníze přišli.

Vedení ArcelorMittal podalo trestní oznámení kvůli zneužití seznamu jejich akcionářů třetí osobou. Soupis s tisícovkami jmen měla mít k dispozici od Střediska cenných papírů pouze Československá obchodní banka, která bude peníze za akcie drobným akcionářům vyplácet.

Někteří vytěsnění akcionáři s cenou, kterou mají za své cenné papíry dostat, nesouhlasí. Podali proto žalobu ke Krajskému soudu v Ostravě, ve které požadují dorovnání ceny nejméně na 7000 korun.

Martin Knitl, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme