Areva vyřazená z tendru na dostavbu Temelína by mohla uspět na Slovensku

Francouzská firma Areva, vyloučená z tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín, by mohla získat jiné zakázky na Slovensku. Naznačil to slovenský premiér Robert Fico, který v Bratislavě hostil francouzského prezidenta Françoise Hollanda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský prezident François Hollande (vlevo) na snímku se slovenským premiérem Robertem Ficem

Francouzský prezident François Hollande (vlevo) na snímku se slovenským premiérem Robertem Ficem | Zdroj: ČTK

Premiér Fico trvá na tom, že Slovensko postaví novou jadernou elektrárnu. Podle některých odborníků ale takový projekt nemá smysl kvůli nízkým cenám elektřiny na burzách.

Dostavbu elektrárny v Jaslovských Bohunicích oznámila před čtyřmi lety první vláda Roberta Fica. Tehdy měla být partnerem pro stavbu česká firma ČEZ, dnes se naopak nejreálněji jeví účast ruského Rosatomu.

Francouzská Areva by podle Ficových vyjádření mohla dostat šanci jako subdodavatel při stavbě. Už dnes dodává bezpečnostní systém v druhé slovenské jaderné elektrárně Mochovce, která se rozšiřuje o třetí a čtvrtý blok.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme