Armáda dostane nové nákladní vozy Tatra

Po pronájmu stíhaček Gripen a kontraktu na nákup obrněných transportérů uzavřelo ministerstvo další miliardovou zakázku s kopřivnickou Tatrou. Ta dodá armádě v příštích třech letech více než 500 nákladních automobilů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra

Tatra | Foto: Jan Rosenauer

Původně měl být kontrakt dvojnásobný, smlouvu na výrobu dalších aut ale šéf resortu Jiří Šedivý zatím nepodepsal. Záleží na tom, jestli bude v rozpočtu dost peněz, říká mluvčí resortu Andrej Čírtek.

"Všech 977 automobilů by mělo být dodáno do roku 2014. Dá se hrubě odhadnout, že tím pádem bude ta suma do roku 2014 dvojnásobná, ale nedá se odhadnout vliv inflace, cen surovin a součástek, protože část pochází od zahraničních výrobců."

Tatrovky nahradí zastaralé Pragy V3S. Nové nákladní vozy chtěly armádě dodat i další automobilky. Předchozí vláda ČSSD ale rozhodla, že zakázku bez výběrového řízení získá právě Tatra. S přímým zadáním zakázky nakonec souhlasila i ODS.

Milan Kopp, Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme