Armaturka v Ústí nad Labem hledá nového majitele

Armaturka v Ústí nad Labem se dlouhou řadu let považovala za jakési rodinné stříbro města. Má totiž více než staletou historii. Dnes se přitom začíná vybírat nový majitel, který ji získá za konkurzní cenu. Co to znamená, to nám řekne redaktorka Dagmar Cestrová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem

Ústí nad Labem | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

O osudu Severočeské armaturky v Ústí nad Labem je dnes už zřejmě rozhodnuto. Právě skončila možnost koupit ji v rámci konkurzu, do kterého se někdejší pýcha Ústí nad Labem dostala v roce 2009.

Firma se nezastavila úplně, dodnes v omezené míře vyrábí. Hodnota nabízeného majetku byla na konci března zhruba 127 milionů korun a společnost má stále ještě tři desítky zaměstnanců, většinu v dělnických profesích.

Zájemce ji ale mohl získat i za nižší částku, záleží na tom, jaké nabídky přišly a zda vůbec nějaké jsou. „V současné době do toho další účastník už teď vstoupit nemůže,“ potvrdil manažer prodeje armaturky Jan Rozum.

Z podniku i slávy firmy, která má více než stoletou historii, už zbylo torzo, přesto insolvenční správkyně Jaroslava Dlabolová předpokládá, že nový vlastník může výrobu nejen udržet, ale i posílit.

Je pravda, že o oprávněnosti samotného vyhlášení a průběhu konkurzu se dodnes spekuluje, konkurz byl totiž vyhlášen na základě podnětu dvou bývalých zaměstnanců, kterým armaturka dlužila za výplaty. Vzápětí se ale přihlásila celá řada věřitelů, největší, z nich je CitiBank.

Dagmar Cestrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme