Asociace pojišťoven radí, jak poznat dobrého finančního poradce

Česká asociace pojišťoven se rozhodla, že poradí lidem, jak si správně vybrat finančního poradce. Asociaci zřejmě zarazilo, že u nás lidé mění častěji své životní pojištění. Přesněji řečeno přechází k jiným pojišťovnám než lidé v okolních zemích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Jen za posledních pět let změnilo v České republice svého poskytovatele životního pojištění 25 % klientů, zatímco v ostatních evropských státech jen 8 % klientů.

Přitom u nás jen ve třinácti procentech případů byla důvodem nespokojenost se službami pojišťovny, u které klient původně byl.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výběru správného finačního poradce mluvila Jitka Hanžlová

Je velmi pravděpodobné, že lidé u nás výrazně častěji mění pojišťovny, protože jim to radí finanční poradci. Na ně dají lidé u nás mnohem více než v okolních zemích, kde se více vyznají vyznají ve finančních produktech.

Česká asociace pojišťoven si nechala udělat speciální průzkum. Z něj vyplynulo, že finančním poradcům věří 55 procent Čechů. O něco ostražitější jsou Slováci se 48 procenty, v dalších státech Evropy preferuje poradenství zprostředkovatelů v průměru 35 procent lidí.

Ne všichni finanční poradci radí opravdu dobře a nezávisle. Pro některé poradce je důležitější vlastní zisk než zájem klienta. Za nově uzavřené smlouvy totiž poradce získá provizi. A tak často radí klientovi, aby přešel k jiné pojišťovně. I když by stačilo změnit původní smlouvu.

Asociace radí: Zjistěte si některé informace sami a poradce se ptejte na to, čemu nerozumíte. Porovnejte to s tím, co jste zjistili z oficiálních a nezávislých zdrojů. Pokud vám nebude schopen odpovědět, raději se obraťte na jiného.

Jitka Hanžlová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme