Ať Sazka žije, přeje po předání loterijního podniku Josef Cupka

Loterijní podnik Sazka ode dneška naplno ovládají finanční skupiny PPF a KKCG. Po udělení souhlasu antimonopolního úřadu s nimi dnes podepsal poslední dokumenty k převzetí podniku jeho insolvenční správce Josef Cupka. Podnik bude řídit nový generální ředitel a šéf představenstva, stal se jím manažer PPF Kamil Ziegler.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Zieglerovou prioritou bude vrátit zájem sázejících a zvýšit tržby.

„My musíme žít s tím, že tady je konkurence. Ale budeme se snažit tak, aby ta pozice Sazky byla co nejsilnější a abychom se prostě dostali na cifry, které jsou pro nás realistické, aspoň doufáme, a prostě minimálně tři čtvrtiny těch tržeb, které byly stabilní v uplynulých dvou letech,“ zhodnotil Kamil Ziegler výsledky, se kterými by byl do konce roku spokojený.

„Před malou chvílí se nám podařilo podepsat předávací protokoly na podnik Sazky, takže tím bylo dovršeno úsilí správce v konkurzu. A teď mi nezbývá než popřát všechno nejlepší do dalších dnů a ať Sazka žije,“ hodnotí předání Sazky její insolvenční správce Josef Cupka.

Úkolem insolvenčního správce bude nyní vypořádat nároky věřitelů. Vzhledem ke stovkám žalob, které byly v insolvenčním řízení podány, to může trvat i několik let.

Martin Drtina, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme