Britský finančně-technologický start-up přešel na čtyřdenní pracovní týden. Mzda se ale nezmění

Britský finančně-technologický start-up Atom Bank přešel 1. listopadu na čtyřdenní pracovní týden. Smluvní pracovní dobu tento digitální poskytovatel úvěrů zkrátí o 3,5 hodiny na 34 hodin týdně. Mzdu přitom svým 430 zaměstnancům nezmění, informovala agentura Bloomberg. Očekává se, že pro většinu zaměstnanců bude dalším volným dnem pondělí nebo pátek. Výjimkou jsou ti, kteří zajišťují provoz nebo služby zákazníkům.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský finančně-technologických start-up Atom Bank přešel 1. listopadu na čtyřdenní pracovní týden

Britský finančně-technologických start-up Atom Bank přešel 1. listopadu na čtyřdenní pracovní týden | Zdroj: Profimedia

„I když si uvědomujeme, že čtyřdenní pracovní týden nebude vhodný pro všechna pracoviště, přechod na práci z domova ukázal, že pracovní postupy, které se mohly zdát roky vzdálené, je možné zavést rychle,“ uvedl v prohlášení šéf start-upu Mark Mullen.

Island otestoval čtyřdenní pracovní týden. Experiment byl úspěšný, řada podniků na něj přistoupila

Číst článek

„Pevně věříme, že se to ukáže jako přínosné pro pohodu a spokojenost našich zaměstnanců a že to bude mít stejně pozitivní dopad na produktivitu podniku a zákaznickou zkušenost,“ dodal.

Atom Bank funguje od roku 2016. V době svého vzniku byla tato firma prvním britským poskytovatelem půjček prostřednictvím mobilních zařízení.

Podle výroční zprávy nabízí spořicí účty, hypotéky a podnikatelské úvěry. Ke konci března spravovala úvěrová aktiva v celkovém objemu 2,7 miliardy liber (82 miliard Kč).

Od tradičních způsobů práce se odklánějí i další poskytovatelé úvěrů. Banky jako HSBC či Lloyds nechávají zaměstnance pracovat částečně z domova a omezují kancelářské prostory.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme