‚Sedli jsme si po lidské i byznysové stránce.‘ Pale Fire Capital koupilo většinový podíl v portálu Aukro

Investiční skupina Pale Fire Capital (PFC) koupila 55 procent v českém obchodním portálu Aukro.cz. Zbylých 45 procent vlastní Leverage Technology. Transakce ohodnotila Aukro zhruba na čtvrt miliardy korun, uvedl server Forbes.cz. Podle něj je pravděpodobné, že nový majitel dá do firmy další peníze a zvýší tak svůj podíl v majetkové struktuře.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Transakce ohodnotila Aukro zhruba na čtvrt miliardy. (ilustrační foto)

Transakce ohodnotila Aukro zhruba na čtvrt miliardy. (ilustrační foto) | Foto: rawpixel | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0

České firmy loni vyhlásily nejméně bankrotů za posledních 11 let, jde o dlouhodobý pozitivní trend

Číst článek

„S Pale Fire Capital jsme si sedli jak po lidské, tak po byznysové stránce a jsem rád, že můžeme Aukro společně rozvíjet. Letos výrazně rosteme a věřím, že s PFC na palubě budeme v pozitivním trendu pokračovat,“ řekl časopisu Forbes šéf Aukra Lumír Kunz.

Za PFC stojí Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý. Vlastní také například ePojištění.cz. Součástí skupiny je rovněž vyhledávač nábytku a dekorací Favi, datově-analytická firma Semantic Visions nebo přepravní startup Zuri.

Aukro má více než čtyři miliony registrovaných uživatelů. Před sedmi lety měla firma obrat šest miliard korun ročně, loni to bylo pouze 1,5 miliardy. Podle Forbesu ale letos roste obrat o pětinu a návštěvnost se meziročně zvýšila o polovinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme