Autobazarům AAA se daří, lidé mají kvůli krizi větší zájem o ojetá auta

Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila ze devět měsíců letošního roku meziročně zisk o více než 201 procent na necelých 16 milionů eur, v přepočtu zhruba 397 milionů korun. Vyplývá to z neauditovaných hospodářských výsledků firmy. Počet prodaných vozů vzrostl od ledna do září o 15 procent na 39 tisíc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autobazar (ilustrační foto)

autobazar (ilustrační foto) | Foto: Jan Říha | Zdroj: Český rozhlas

Pokračující růst AAA potvrdily i říjnové prodejní výsledky, kdy skupina meziročně zvýšila počet prodaných vozů o 17 procent.

„Společnost staví růst na pobočkové expanzi, což s sebou nese vyšší počet prodaných vozů. Spolu se striktním řízením nákladů firma dosahuje velmi silných marží, na které působí kladně i to, že lidé stále vy vyšší míře využívají nákup na leasing či na úvěr,“ vysvětlil analytik společnosti Cyrrus Jiří Šimara.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co stojí za růstem autobazarů AAA, vysvětloval na Rádiu Česko analytik Jiří Šimara

Na úspěchu skupiny autobazarů AAA se podle něj podepsalo i to, že lidé v důsledku krize nemají dost peněz na nákup nového vozu a dávají přednost ojetinám.

„Stále více se přiklánějí k takovým vozům, které mají najeto co nejméně kilometrů a které vypadají takřka jako nové vozy. Roste také zájem o vozy s nižší spotřebou,“ doplnil analytik.

Firma provozuje ve třech zemích celkem 29 poboček. Nedávno otevřela nová centra v Sokolově a Michalovcích. Letos AAA plánuje překonat hranici 50 tisíc prodaných vozů. Šimara to vidí jako reálný cíl.

„Vzhledem k tomu, že je za námi již deset měsíců a společnost za tuto dobu prodala takřka 44 tisíc vozů, je překonání tohoto cíle velmi pravděpodobné,“ řekl.

Helena Berková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme