Automobilka Hyundai bude možná vyrábět i u nás

Do České republiky možná zamíří další významná světová automobilka. Po společnostech Peugot a Toyota zvažuje investici na našem území také jihokorejská automobilka Hyundai. ČRo 1 - Radiožurnálu to bez bližších podrobností potvrdil generální ředitel agentury Czechinvest Martin Jahn, který s firmou Hyundai právě jedná v Mnichově na výstavě forCars.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hyundai

Hyundai | Foto: Hello Discount.Com

"S firmou Hyundai jsme v jednání o potencionálním projektu a v České republice je to velmi předběžná fáze průzkumu nových lokalit a v současné době bohužel nemůžeme sdělovat podrobnosti o tomto projektu. Bohužel nemůžu ani potvrdit žádné lokality v České republice ani v jiných zemích" řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu Martin Jahn.

Přehrát

00:00 / 00:00

M.Jahn: Automobillka Hyundai bude možná i v ČR

V úvahu připadá kromě jiných lokalit i průmyslová zóna v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Do ní by se musela investovat asi miliarda korun. Severomoravský poslanec za ODS Karel Sehoř se domnívá, že by polovina této částky připadla na výkup pozemků a polovina na inženýrské sítě.

V poslední době Praha usilovala o dvě obří investice automobilek BMW a PSA Peugeot Citroen-Toyota. V prvním případě šlo zhruba o miliardu marek a středočeský Kolín porazilo německé Lipsko. Investici PSA za 1,5 miliardy eur se však Kolínu nedávno podařilo získat.

Automobilka Hyundai Motors zvýšila loni svůj prodej o 9,3 procenta na rekordních 1,6 miliónu vozů. Čistý zisk Hyundai za první polovinu současného finančního roku dosáhl 462,8 miliónu dolarů.

Jiří Kratochvíl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme