Automobilka Opel prohlubuje ztrátu, denně přichází o 104 milionů korun

Německá automobilka Opel prohlubuje i nadále svoji ztrátu. Jen ve druhém čtvrtletí tohoto roku činí zhruba pět a půl miliardy korun. Bývalou dceřinou společnost General Motors letos koupil francouzský konkurent PSA. Německý týdeník Automobilwoche v sobotu informoval, že firma přichází každý pracovní den o čtyři miliony euro.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka Opel

Automobilka Opel | Zdroj: Reuters

V letošním prvním čtvrtletí hospodařil podnik se ztrátou 210 milionů dolarů. Šéf PSA Carlos Tavares v květnu uvedl, že očekává, že Opel bude v roce 2017 více ztrátový. PSA ho podle agentury Reuters chce mít v zisku do roku 2020.

Francouzi kupují Opel. Z Peugeotu bude druhá největší automobilka v Evropě

Číst článek

Společnost Opel byla ve ztrátě posledních 16 let. Automobilka byla nucena vynakládat zhruba jednu miliardu dolarů (22 miliard korun) ročně na výzkum a vývoj. Bylo totiž potřeba vyrábět malá a kompaktní vozidla v souladu s novými evropskými emisními předpisy. Tato pravidla se podstatně liší od pravidel platných ve Spojených státech nebo Číně, připomněla agentura Reuters.

Letošním spojením s PSA vznikla skupina se zhruba 16procentním podílem na evropském automobilovém trhu. Podnik vystřídal na pozici druhé největší evropské automobilky francouzského výrobce Renault a dostal se za Volkswagen, který má na evropském trhu podíl 24 procent.

PSA v České republice provozuje společně s japonskou společností Toyota kolínskou automobilku TPCA. Tento podnik loni vyrobil přes 220 tisíc vozů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme