Automobilka Porsche jedná s neznámým investorem

Na dobré cestě k nalezení solventního investora je prý německá automobilka Porsche. Ta se kvůli snahám o převzetí Volkswagenu dostala do velkých finančních potíží. Dluhy výrobce sportovních vozů se vyšplhaly na 9 miliard eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porsche 911 GT2

Porsche 911 GT2 | Foto: Ondřej Jánoška

Spekuluje se o tom, že investor pochází z arabského světa, což ale mluvčí Porsche odmítl potvrdit. Spoluvlastník firmy a současně šéf dozorčí rady Volkswagenu Ferdinand Piëch ale příchod investora v této fázi odmítá. Podle něj není dost dobře možné, aby se na plánované fúzi Porsche a Volkswagenu podílel třetí subjekt. Další významný hráč, dolnosaský ministerský předseda Christian Wulff, považuje vstup dalšího investora za smysluplný.

V tuto chvíli ale není vůbec jasné, zda k fúzi skutečně dojde. Námluvy obou společností byly z iniciativy odborové rady VW přerušeny. "Vedení Porsche neví, co vlastně chce a nehraje s otevřenými kartami," zaznívá z Volkswagenu. Stále zřetelněji se rýsuje možnost, že největší evropská automobilka Porsche sama převezme.

Přečtěte si také:
Porsche nepohltí automobilku Volkswagen, v plánu je fúze obou koncernů
Zahraniční tisk o dopadech prasečí chřipky v Evropě a fúzi Volkswagenu a Porsche
Volkswagen bude vyrábět nové rodinné auto v Bratislavě

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme