Automobilky v USA musejí kvůli vadným airbagům stáhnout rekordní počet vozů

Rekordní počet aut budou muset stáhnout z provozu automobilky ve Spojených státech. Opatření způsobila zpráva japonské společnosti Takata, která přiznala, že její airbagy jsou vadné. Jedenáct výrobců aut kvůli tomu bude muset stáhnout téměř 34 miliónů vozů, tedy dvakrát více, než se původně předpokládalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Suzuki Alto

Suzuki Alto | Foto: Suzuki

Japonská firma Takata potvrdila, že defektní mechanismus mají airbagy v téměř 34 miliónech automobilů. Společnost podle amerických úřadů zatím stále nezjistila přesnou příčinu závady.

Defektní airbagy způsobily smrt šesti lidí a zranění více než stovky dalších. Majitelům postižených aut po celé zemi by podle amerického ministerstva dopravy automobilky měly co nejdříve airbagy vyměnit.

Jako první na řadu přijdou regiony s největší vlhkostí. Ta podle dosavadních testů zřejmě ovlivňuje chemické látky, které způsobily prudší nafouknutí a následné prasknutí airbagů a které vedlo k vážným zraněním cestujících.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme