Svaz dovozců automobilů: Servisy fungovat můžou, zákazníci ale nesmí dovnitř

Autoservisy mohou i přes zpřísnění vládních restrikcí proti pandemii koronaviru dále fungovat, zákazníci ale nesmí dovnitř do provozovny, veškerou komunikaci je nutné uskutečnit venku. S odkazem na informace od ministerstva průmyslu a obchodu to v sobotu uvedl Svaz dovozců automobilů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autoservis, oprava auta, auto (ilustrační foto)

Autoservis, oprava auta, auto (ilustrační foto) | Foto: stux | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

„Servisní služby oprav vozidel již nejsou přímo uvedeny ve výjimkách z opatření, kdy služby přímo v provozovnách jsou zakázány," řekl tajemník svazu Josef Pokorný.

PŘEHLEDNĚ: Omezení pohybu mezi okresy a zavírání škol i školek. Jaká opatření čekají Česko?

Číst článek

„Bylo však ze strany MPO jednoznačně potvrzeno, že autoservis může od 1. března fungovat s tím, že klienti nesmí mít přístup do provozovny. Je třeba tedy veškerou komunikaci se zákazníkem uskutečnit ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu,“ doplnil.

Podle něj mohou autoservisy i nadále provádět veškerou činnost, omezení se vztahuje na otevření přijímacích prostor a umožnění vstupu zákazníků.

„Kontakt se zákazníkem musí být zcela omezen pouze na předání vozidla ve venkovních prostorech za dodržení všech obecných hygienických pravidel, kde se případně i podepíší zakázkové listy a další náležitosti,“ dodal.

Vláda podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) asi na půlku zredukovala výjimky pro maloobchod a služby. Otevřené zůstanou i od 1. března potraviny, lékárny, drogerie, optiky nebo květinářství.

ČSSD navrhne uzavření méně důležitých podniků. ‚Politický marketing,‘ reaguje Havlíček

Číst článek

Ze služeb budou moci fungovat čerpací stanice, výdejny zboží z e-shopů, taxislužby, pohřební služby, myčky aut bez obsluhy nebo servisy telefonů a počítačů. Vláda nechala výjimku také trafikám, prodejnám krmiv, zahrádkářských a domácích potřeb.

Ve výjimkách už nejsou kromě autoservisů a prodejen náhradních dílů například také prádelny a čistírny, prodejny textilního materiálu a textilní galanterie, prodejny malých domácích zvířat, provozovny pro sjednání provádění staveb a jejich odstraňování, provozovny realitního zprostředkování a činnosti účetních poradců.

Dále také provozovny oprav a údržby a instalací strojů a zařízení pro domácnost, zámečnictví, papírnictví či prodejny se zbraněmi a střelivem. Zavřít budou opět muset i prodejny dětského oblečení a obuvi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme