Axa Bank na tuzemském trhu končí, její klienti mohou přejít k UniCredit

Skupina Axa se na českém trhu do budoucna zaměří pouze na pojišťovnictví. Svou bankovní činnost do konce roku ukončí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UniCredit Bank

UniCredit Bank | Foto: Marián Vojtek

Axa Bank tento týden své klienty dopisem informuje o ukončení své činnosti a dalším postupu. Nejjednodušší je přejít k UniCredit Bank, která je čtvrtou největší bankou v Česku.

Dohoda mezi oběma bankami umožňuje klientům, aby souhlas s tímto přechodem vyjádřili kliknutím na internetovém formuláři, který se jim objeví automaticky při otevření elektronického bankovnictví.

Nabídku mohou využít do konce června, nebo si zvolit jinou banku. V takovém případě jim poběží 14denní výpovědní lhůta. Pokud se klienti sami nerozhodnou, v červenci jim výpověď pošle Axa Bank. Výpovědní lhůta je dvouměsíční.

Axa Bank má 50 zaměstnanců. Firma ujišťuje, že některým nabídne nová pracovní místa v rámci skupiny Axa, ostatním poskytne podporu při hledání dalšího uplatnění na trhu práce.

Axa Bank od loňského roku poskytovala také hypotéky, získala ale jen několik stovek klientů. Ti budou muset přejít do UniCredit Bank a tam zůstat do skončení fixace úrokové sazby. UniCredit Bank jim zachová současné podmínky. Po skončení fixace mohou přejít k jiné bance, a to bez jakýchkoli poplatků.

Axa Bank je jednou z nejmenších bank v Česku. Od svého vstupu na tuzemský trh získala 90 tisíc klientů a zaměřila se hlavně na spořicí účty. Malé banky to mají v současné ekonomické situaci těžší - na bankovním trhu jsou nízké úrokové sazby a hodně peněz je stojí také stále přísnější regulace.

Axa je hlavně pojišťovací skupinou, proto se rozhodla zůstat na českém trhu v tomto odvětví. V Česku má téměř 800 tisíc klientů, pro které se nic nemění.

Jaroslav Skalický, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme