Babišův Agrofert koupí Rádio Impuls, obchod musí schválit antimonopolní úřad

Skupina Agrofert miliardáře Andreje Babiše koupí společnost Londa, která mimo jiné provozuje Rádio Impuls. Obě strany dnes uzavřely smlouvu o smlouvě budoucí, podrobnosti o transakci se rozhodly nezveřejňovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr hnutí ANO 2011 a podnikatel Andrej Babiš

Lídr hnutí ANO 2011 a podnikatel Andrej Babiš | Zdroj: ČTK

Uzavření obchodu potvrdil mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka s tím, že ho musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

"Rozhodně nepřicházíme dělat žádnou revoluci do Rádia Impuls. Platí tak jako u jiných médií, která jsme nakupovali, že se nejdříve chceme seznámit důkladně s chodem instituce, a mohu říci, že nám jde především i investici, to znamená o peníze a o čísla," řekl Českému rohlasu Hanzelka.

Sám Babiš se odmítl k celé transakci vyjádřit. „To pro mě není téma. Já jsem Agrofert už vypustil, takže musíte mluvit s představenstvem Agrofertu. Tam probíhají teďka jednání a já skutečně neznám detaily,“ uvedl.

Andrej Babiš do médií vstoupil loni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Letos koupil vydavatele Mafra, pod kterého spadají i Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a také internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz.

Společnost Londa kromě Impulsu provozuje také pražskou rozhlasovou stanici RockZone 105,9.

Martin Hromádka, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme