Balíček na ozdravení německých bank naráží na odpor spolkových zemí

Všechny strany zastoupené v německém Spolkovém sněmu podporují záchranný balíček spolkové vlády na posílení bankovních domů. Žádné zásadní připomínky nemá dokonce ani postkomunistická Die Linke. Problémy na čele ale dělá kancléřce Angele Merkelové nadále odpor některých spolkových zemí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

Obavy hlavně bavorských představitelů by šéfka spolkové vlády ráda rozptýlila nejpozději na čtvrteční schůzce se zemskými premiéry.

Dosluhující šéf bavorské CSU Huber si stěžuje na dvojí zatížení zemských vlád, které by měly převzít 35procentní podíl z celkové hodnoty záchranného balíčku spolkové vlády na posílení bankovních domů a ještě se postarat o posílení zemských bank a spořitelen. Přesto si nikdo nepřipouští, že by CSU nakonec balíček nepodpořila.

Berlínské politiky mezitím vyplašily analýzy předních německých hospodářských institutů. Ty tvrdí, že se Německo ocitne na pokraji hospodářské recese a pro příští rok může počítat s růstem ve výši pouhých dvou desetin procenta.

Jiří Hošek, Martin Hromádka, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme