Bankám se nelíbí návrh ministerstva financí na regulaci bankovního trhu

Bankám se nelíbí návrhy na přísnější regulaci bankovního trhu, se kterými na začátku června přišlo ministerstvo financí. To chce banky přinutit, aby zrušily poplatky spojené s odchodem z banky a vytvořily takové podmínky, které by lidem umožnily lépe srovnávat jejich cenové nabídky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB

ČSOB | Foto: Jan Rosenauer

Ministerstvo si také přeje, aby si klienti při změně banky mohli ponechat své původní číslo účtu a aby nemuseli platit poplatky za platby, které hradí státu. Banky se ale podobným zásahům ze strany státu brání a proto přišly s návrhem na vytvoření pracovní skupiny, která by některá pravidla zpřísnila sama. Podle mluvčího ministerstva Marka Zemana stát takovou iniciativu v každém případě vítá.

"My samozřejmě preferujeme, aby se banky dohodly a učinily některé změny samoregulací. To je ten nejlepší způsob. Samozřejmě, že některé změny budou vyžadovat i legislativní úpravu. To je otázka několika příštích let, ale teď je důležité se dohodnout, jakým způsobem budeme postupovat dál," dodal Zeman.

Naďa Bělovská, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme