Bankéři varují starý kontinent před epidemií AIDS

Světová banka varuje východní Evropu před epidemií AIDS. Region je tam, kde byla Afrika před 10 lety, a pokud nechce kopírovat alarmující vývoj černého kontinentu, je třeba přijmout odpovídající opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

boj proti AIDS

boj proti AIDS | Foto: Jan Rosenauer

Jak ale zaznamenal v sídle Světové banky ve Washingtonu zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina, nejvíce případů AIDS zaznamenali experti banky v Rusku, na Ukrajině a v Estonsku.

V Polsku je problém také závažný, ale náš severní soused přijal řadu opatření, která mohou být inspirací ostatních zemím východní Evropy. Nemoc se přenáší v drogových komunitách a prostřednictvím kvetoucího sexuálního průmyslu.

Světová banka varuje, že epidemie se může brzy dotknout většinové společnosti a protože je Evropa otevřeným kontinentem, měla by brát problém vážně také České republika. Světová Banka vyčlenila na boj s AIDS ve východní Evropě 250 miliónů dolarů, nabízí navíc technickou pomoc.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme