Bankou roku 2016 se stala Komerční banka. Nejlepší pojišťovnou je podle poroty Allianz

Bankou roku 2016 se stala na základě rozhodnutí odborné poroty Komerční banka. Pojišťovnou roku 2016 je Allianz, která vyhrála podruhé v řadě a opět dominovala i v dalších pojišťovacích kategoriích. Stavební spořitelnou roku byla zvolena Českomoravská stavební spořitelna. Výsledky 15. ročníku soutěže Fincentrum Banka a Pojišťovna roku ve středu vyhlásili organizátoři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komerční banka (ilustrační foto).

Komerční banka (ilustrační foto). | Foto: Filip Jandourek

„V generálním řediteli Albertu Le Dirac'hovi, který získal od ostatních šéfů bank titul Bankéř roku 2016, našla Komerční banka skvělého lídra. I díky jeho jasné vizi a odvaze k manažerským rozhodnutím rozvíjí KB své vedoucí postavení v řadě segmentů. Fakt, že jde o tradiční a velkou banku, nic neubírá na její schopnosti inovovat i chuti investovat do bezpečnosti online správy financí," komentoval výsledky zakladatel Fincentra a předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík.

V kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku, jejíž pořadí určují sami spotřebitelé v rámci výzkumu agentury STEM/MARK, obhájila loňské prvenství Česká spořitelna. Prvenství získala také v kategorii Hypotéka roku a v kategorii Banka bez bariér. V té hodnotí dostupnost bank pod patronátem Konta Bariéry formou tzv. mystery shoppingu sami handicapovaní klienti.

Nejdynamičtější bankou roku 2016 se stala počtvrté v řadě Air Bank. Vítězství obhájila také v kategorii Online banka roku 2016. Nejlepší účet letos přihlásila do Fincentrum Banky roku podle odborné poroty UniCredit Bank.

V kategorii Účet roku 2016 zvítězilo její U konto. V kategorii Privátní banka roku zvítězila J&T Banka, jež byla hodnocena na základě doporučení českých a slovenských miliardářů. Nositelem titulu Penzijní společnost roku 2016 se stala Allianz penzijní společnost, která dokázala zajistit svým klientům mezi penzijními fondy v roce 2015 nejlepší zhodnocení na českém trhu.

Allianz vyhrála několik kategorií

Pojistné kategorie v letošním ročníku Fincentrum Banky roku již podruhé v řadě zcela ovládla Allianz pojišťovna. Vedle titulu Pojišťovna roku 2016 získala také tituly Autopojišťění roku 2016 a Životní pojištění roku 2016.

„Při vyhlášen loňských výsledků jsem hovořil o výjimečnosti Allianz pojišťovny, která jako první v historii ovládla v rámci jednoho ročníku všechny tři pojišťovací kategorie. Fakt, že se jí podařilo tento hattrick obhájit, jasně dokládá skvělou formu této pojišťovny i kvalitu jejích produktů," uvedl Stuchlík.

Budova Allianz pojišťovny v Praze | Foto: Allianz

Pojišťovákem roku 2016 zvolili generální ředitelé všech hodnocených pojišťoven podruhé v řadě generálního ředitele Uniqa pojišťovny Martina Žáčka.

Do poroty bylo nominováno tradičně 70 porotců, odborníků z finanční oblasti, sféry bankovnictví, státní správy, akademické a politické sféry a také zástupci předních korporací v Česku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme