Bankrot rakouské firmy Alpine Bau modernizaci D1 neohrozí

Rakouská stavební společnost Alpine Bau, jejíž česká dceřiná společnost se podílí na modernizaci dálnice D1 v okolí Velké Bíteše, vyhlásila bankrot. Právní postavení dceřiné firmy je prý ale takové, že je zcela nezávislá na mateřské, a Alpine Bau CZ prohlásila, že má dostatečné materiální, personální i finanční kapacity, aby pokračovala dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omezení na D1 u Velké Bíteše

Omezení na D1 u Velké Bíteše | Foto: Daniel Burda

„Situace s insolventním návrhem naší mateřské společnosti se nemůže promítnout žádným negativním způsobem do našeho podnikání v České republice,“ řekla Jitka Hammanová z Alpine Bau CZ.

„I nadále jsme připraveni plnit všechny své závazky nejenom vůči obchodním partnerům, ale i investorům. Týká se to zakázky, kterou v současné době realizujeme na úseku dálnice D1, i všech ostatních zakázek,“ dodala Hammanová.

Alpine Bau CZ společně s OHL SŽ vytvořily sdružení, ve kterém má každá z firem 50 procent, a vyhrály tendr na devítikilometrový úsek číslo 21 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. Ten nabídly modernizovat za 597 miliónů korun bez DPH včetně devíti mostů, mimoúrovňové křižovatky u Bíteše a tří nadjezdů, z nichž jeden úplně zanikne.

Dálnice D1 prochází rozsáhlou rekonstrukcí, která má skončit až v roce 2018. Doprava je v současné době ve směru na Prahu svedena ke středovém pásu, pravý pruh je 3,25 metru široký, levý pak tři metry a je tam omezena rychlost na 80 km/h.

Modernizace dálnice D1 | Foto: ČTK

Petr Jansa, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme