Banky přes internet komunikují s obtížemi

Banky, stavební spořitelny a pojišťovny reagují pomalu na dotazy zaslané emailem. Podle průzkumu společností TNS a Donath-Burson-Marsteller je internet při komunikaci se zákazníky zanedbáván. Zatím jsou upřednostňovány jiné formy komunikace - ať už telebanking nebo u pojišťoven asistenční služby na zavolání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Autor průzkumu Radek Stavěl očekává změnu. "S růstem rozšíření internetu i do domácností poroste pravděpodobně kvalita služeb bank, čili v tomto případě budou zájemci dostávat odpověď na své dotazy rychleji než dosud."

První vlaštovkou, která postavila komunikaci s klienty výhradně na moderních technologiích, je eBanka. Ostatní většinou nabízejí ovládání účtu přes telefon. Internetová komunikace se zákazníky přes ikonu Napište nám však vázne. "Jednodušší dotazy vyřizujeme zhruba do dvou dnů, složitější do pěti dnů," říká Věra Černá z České spořitelny." Přednostně vyřizujeme dotazy, které se týkají plynulosti platebního styku, závisí na nich ta plynulost platebního styku, nebo jiné závažnější okolnosti."

Na internetu přitom platí pravidlo, že se na e-mail odpovídá nejpozději do 24 hodin.

Markéta Kaclová, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme