Banky připravují od léta zvyšování poplatků

Tuzemské banky od léta zdraží, upozorňuje server Aktuálně.cz. Velké bankovní domy totiž mění své ceníky. Po Raiffeisenbank a Komerční bance to oznámily i Česká spořitelna a mBank. Statisíce klientů tuzemských bank se tak podle informací Aktuálně.cz musí připravit na to, že za bankovní služby zaplatí více než doposud.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká národní banka

Česká národní banka | Foto: Marián Vojtek

Nepříjemné překvapení klientům přináší hlavně mBank, která se doposud profilovala svými nulovými poplatky. Její běžný účet mKonto totiž, jak píše Aktuálně.cz, zůstane od srpna zdarma jen při splnění určitých podmínek.

„Myslím, že v případě mBank dojde spíše k technické korekci. Protože banka zjistila, že někteří klienti mohou zneužívat právě bezpoplatkovost banky. Takže u nich pak může nastat, že banka za ně zaplatí velkou cenu. Například, když často vybírají z bankomatu. Banka tomu chce předejít zavedením nějakých limitů. Pro klienty, kteří nebudou nadužívat bezpoplatkovosti, se to ale příliš nedotkne,“ uvedl na Rádiu Česko majitel portálu bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zvyšování bankovních poplatků jsme na Rádiu Česko hovořili s majitelem portálu bankovnipoplatky.com Patrikem Nacherem.

Letošní zvyšování poplatků za bankovní služby Nacher podle svých slov nechápe. Připomněl, že po snížení základní sazby ze strany ČNB banky na jedné straně urychleně snížily úrokové sazby u vkladů a zároveň zvýšily úroky z veškerých půjček a úvěrů.

„Takže úroková marže se zvedá. A zároveň vedle toho i zvyšují bankovní poplatky, přičemž za 1. čtvrtletí opět vzrostl zisk bank v ČR oproti loňskému roku o 16 procent,“ zdůraznil.

Možná podle něj nastává doba, že i pohodlným klientům v ČR dojde trpělivost a bude to jedna z posledních kapek, kdy si začnou hledat levnější alternativy.

Ondřej Černý, Katarína Brezovská, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme