Barack Obama je pro reformu regulace financí

Americký prezident Barack Obama slíbil, že bude spolu s dalšími představiteli skupiny G20 příští týden prosazovat reformu regulace finančního sektoru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: Tomáš Adamec

Ve svém pravidelném rozhlasovém projevu také řekl, že už nebudou tolerovány nezodpovědné machinace, které přinášejí firemním manažerům tučné prémie.

Podle Obamy přinesly kroky, které byly podniknuty od dubnového summitu v Londýně, skutečný pokrok při zvládání finanční krize a ekonomické recese, ale to nestačí.

Reforma finanční regulace bude ústředním tématem summitu, na kterém se za pět dní sejdou lídři nejvýznamnějších rozvinutých a rozvojových zemí světa v Pittsburghu.

Evropská unie se tento týden na svém summitu dohodla, že bude na G20 prosazovat omezení odměn bankéřů, ale konkrétní plány zatím nemá.

G20 bude v Pittsburgu řešit problém nerovnováhy ve světovém obchodě EU domlouvá společný postup před summitem G20 v Pittsburgu Zástupci G20 se dohodli na další podpoře ekonomiky

Gita Zbavitelová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme