Bazala je novým předsedou představenstva Českých drah

Předsedou představenstva Českých drah zvolila v pondělí dozorčí rada dosavadního prvního náměstka Josefa Bazalu. Ve funkci nahradí Petra Kousala, který minulý týden na funkci rezignoval. O tom, zda se Bazala stane také generálním ředitelem Českých drah, rozhodne v úterý představenstvo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Bazala

Josef Bazala | Zdroj: ČTK

Přestože bude Odborové sdružení železničářů jednat tento týden o vyhlášení stávky kvůli nadměrnému propouštění, Josef Bazala věří, že stávka nebude. Zároveň však potvrzuje, že dráhy letos propustí kolem 6000 zaměstnanců.

"To číslo je správné. Na druhé straně my jsme schopni a ochotni s odboráři jednat a vysvětlovat. Samozřejmě tam, kde oni přijdou s oprávněnými požadavky, že se něco děje proti zákoníku práce, nebo se propouští příliš mimo doprovodný sociální program, tak tam jsme schopni své rozhodnutí korigovat," dodal Bazala.

Jaroslav Skalický, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme