Belgičané někdy zatajují své zahraniční nemovitosti

Desetitisíce Belgičanů podvádějí stát na daních a nepřiznávají nemovitosti v zahraničí - k tomuto závěru dospěli bruselští úředníci a požádali o pomoc nejenom sousední státy ale i Ukrajinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozestavěný domek

Rozestavěný domek | Foto: Jan Rosenauer

Daňová přiznání za loňský rok ukazují, že necelých 14 tisíc Belgičanů zahrnulo do svého majetku nemovitosti v zahraničí. Podle místních médií ale jen údaje francouzských úřadů za majitele nemovitostí označují takřka 50 tisíc Belgičanů.

Je možné, že jde o nadhodnocený údaj, protože jedna nemovitost může mít více majitelů. I tak ale podle střízlivých odhadů desetitisíce daňových poplatníků nemají v Belgii v tomto ohledu čisté svědomí.

Francie, Itálie, Nizozemsko a Ukrajina už daly souhlas, že budou spolupracovat s belgickými úřady a poskytnou potřebné údaje. Ty zatím ale podle místních médií této možnosti plně nevyužily.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme