Belgičané uvažují o zákazu nočních přejezdů turistických autobusů

Turistické autobusy by neměly jezdit v noci - takový návrh se začíná ozývat od politiků, odborářů i odborníků v Belgii. Je to reakce na víkendovou havárii autobusu v Německu, při které se zranily desítky vlámských lyžařů. Řidič usnul za volantem a nehoda vyvolala v Belgii vážnou diskuzi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zájezdový autobus

Zájezdový autobus | Foto: Jan Rosenauer

Nejrizikovější je doba mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní - tehdy dochází podle statistik nejčastěji k dopravním nehodám, říkají experti. Odboráři varují, že řidiči často obcházejí pravidlo, že se za volantem autobusů musejí střídat po čtyřech hodinách.

Náhradní řidič mu třeba jede v osobním autě naproti, aby nemusel se zájezdem celou cestu. Když pak usedne za volant autobusu, má už za sebou hodiny řízení. Nejčistším by podle některých názorů byl úplný zákaz nočních přejezdů autobusů.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme