Benzin i nafta jsou nejdražší v historii. Natural už někde stojí přes 40 korun

Ceny benzinu i nafty v Česku jsou nejvyšší v historii. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 poprvé přesáhla 38 korun za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS. Na některých čerpacích stanicích už řidiči za benzin platí přes 40 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natural 95 už někde stojí přes 40 korun

Natural 95 už někde stojí přes 40 korun | Zdroj: ČTK

Průměrná cena Naturalu za uplynulý týden stoupla o 64 haléřů na 38,04 koruny. Nafta podražila o 42 haléřů na rekordních 37,04 koruny.

Důvodem je rostoucí cena ropy, která se nyní pohybuje na 116 dolarech za barel, což je několikaměsíční maximum. Ceny pohonných hmot pak porostou i v následujících dnech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ceny pohonných hmot se zajímal reportér Petr Jansa

„Výhled pro nejbližší dny stále není pro české motoristy příliš příznivý. Cena ropy Brent se i nadále nachází v růstovém trendu a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tento růst byl u konce. Proto bohužel nelze v následujících dnech počítat se zlevněním.“

„Nicméně pozitivní zprávou je, že koruna by měla nadále tlumit zdražování,“ řekl Radiožurnálu analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Rekordně vysoké ceny pohonných hmot ohrožují menší dopravce

Číst článek

Rozdíl v cenách pohonných hmot u jednotlivých čerpacích stanic se už přesunul z řádu desetihaléřů do řádů korun. Řidičům se proto opravdu vyplatí ceny sledovat a třeba se na ně i předem informovat.

„V současné době už je to tak, že třeba i na dálnici D1, jak hovoří zkušenost z redakce z posledních dnů, najdeme čerpací stanice, kde ten rozdíl je v korunách. A to je pro řidiče zásadní informace,“ poznamenal Petr Jansa z motoristické redakce Radiožurnálu.

Ceny pohonných hmot v regionech (k 22. srpnu 2012)

Petr Jansa, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme