Benzín i nafta překonaly rekordy, ceny i nadále porostou

Ceny pohonných hmot v minulém týdnu výrazně stouply. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 50 haléřů a v průměru se teď prodává za 35,30 koruny za litr. Nafta podražila o 30 haléřů, a dostala se tak na novou rekordní hodnotu 35,80 koruny. Údaje zveřejnila společnost CCS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice BSV

Čerpací stanice BSV | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Podle expertů porostou ceny benzinu a nafty i nadále. Příčinou je především krizová situace na Blízkém východě a výrazné oslabení koruny vůči dolaru.

„V průběhu následujících dnů se dočkáme dalšího zdražení, které bude o několik desetihaléřů. Dokonce na konci tohoto týdne bychom se mohli dočkat růstu cen v případě benzinu i nafty až o jednu korunu,“ řekl Radiožurnálu analytik společnosti Colloseum Petr Čermák.

Benzin už minulý týden překonal nejvyšší cenu loňského roku. Nejdražší je dlouhodobě v Jihomoravském kraji, kde stál v průměru 35,86 koruny za litr. Nafta se tam prodává za 36,31 koruny.

Drahá paliva jsou také v Praze. Naopak k oblastem s nejlevnějšími pohonnými hmotami patří Jihočeský kraj. Litr Natural 95 se tam dá pořídit průměrně za 34,62 koruny, nafta stojí 35,41 koruny.

Vývoj cen PHM za poslední rok

Jakub Šídlo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme