Benzin za víc než 37 korun, nafta nad 36. Paliva dále zdražují, nejvyšší ceny jsou v Praze

Zdražování pohonných hmot v Česku neustává, cena benzinu překročila 37 korun za litr a nafta je za víc než 36 korun. Průměrná cena Naturalu 95 za uplynulý týden stoupla o 21 haléřů na 37,13 koruny za litr, nafta stála ve středu 36,05 koruny za litr, což bylo o 16 haléřů víc než o týden dřív. Vyplývá to z informací na webu České společnosti pro platební karty (CCS), která ceny sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice

Nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze. Litr benzinu v hlavním městě vyjde v průměru na 37,69 korun (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Víc motoristé za benzin platili naposledy na konci října 2012, cena litru nafty nyní přesáhla 36 korun poprvé od října 2014.

Přes 34 korun za litr. Benzin je v Česku nejdražší od prosince 2014, zdražila i nafta

Číst článek

Před rokem byl Natural 95 o 9,36 koruny na litru levnější, za diesel si tehdy čerpací stanice účtovaly v průměru téměř o devět korun méně. Pohonné hmoty ve zdražování následují podle analytiků ropu, jejíž cena na světových trzích od začátku roku stoupla o desítky procent.

Nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze. Litr benzinu v hlavním městě vyjde v průměru na 37,69 koruny. Stejné množství nafty se v metropoli tankuje za 36,63 koruny.

Naopak nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,78 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,71 koruny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme