Berlín proti propouštění v Airbusu

Německo chce stůj co stůj udržet v zemi co nejvíc pracovních míst v tamních závodech společnosti Airbus. Ministr hospodářství Glos dokonce kvůli hrozícímu propouštění pohrozil mateřskému koncernu EADS možným odnětím dodavatelských zakázek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A310

Airbus A310 | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Zdržení dodávek nového obřího Airbusu A380 způsobilo německo-francouzské společnosti EADS několikamiliardové ztráty. Koncern tak musí sáhnout k restrukturalizaci, která by mohla znamenat propuštění až 8000 zaměstnanců německých závodů.

Nebývale ostré varování vyslal v této souvislosti německý ministr hospodářství Michael Glos. Pokud se výroba významných komponentů Airbusu přesune do Francie, zváží podle Glose spolková vláda odnětí zakázek koncernu EADS.

V boji o místa se chce angažovat taky kancléřka Merkelová, která se podle týdeníku Der Spiegel chce sejít se šéfem EADS Louisem Galloisem. Obdobný tlak se ale chystají vyvinout taky vlády francouzská a britská.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme