Berlínský letecký veletrh ILA 2006 slibuje novinky

V Berlíně dnes začíná dlouho očekávaný letecký veletrh ILA 2006. Jde o letos největší výstavu letectví a kosmonautiky na starém kontinentu. Na ploše 250.000 metrů čtverečních předvede nejmodernější techniku 1014 vystavovatelů z 42 zemí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

přeprava křídla pro A380

přeprava křídla pro A380 | Foto: Airbus

Rekordní je letos taky účast českých společností, od AERA Vodochody až po Českou kosmickou kancelář. Na letišti Schönefeld bude k vidění i řada jedinečných letových ukázek. Asi hlavním tahákem je německá premiéra obřího Airbusu A380.

Očekávaných 200.000 návštěvníků se může těšit i na nový prototyp ruského transportního obra Iljušin 76 s impozantní užitkovou hmotností 76 tun. Nebude chybět žádný ze světových výrobců cestovních a dopravních letadel, tradičně s výjimkou amerického Boeingu.

Do vzduchu zamíří i historické stroje, jako ruský Jak-9, americká "létající pevnost" a hlavně ve Spojených státech postavená kopie Messerschmittu 262 - "praotce" proudových stíhacích letounů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme