Kryptoměna bitcoin od srpna ztrácí hodnotu. Krátce se propadla i pod 8000 dolarů

Hodnota kybernetické měny bitcoin v úterý prudce klesla. Pozdě večer bitcoin ztrácel zhruba 15 procent a na krátkou dobu se dostal pod 8000 dolarů (188 200 Kč). To je nejnižší úroveň od poloviny června. Později část ztrát smazal a ve středu se jeho cena pohybuje kolem 8500 dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:49 25. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

Bitcoin v posledních týdnech zažívá sestupný trend, od začátku srpna ztratil zhruba 35 procent své hodnoty. K úternímu poklesu podle některých analytiků přispěl slabý zájem investorů o možnost obchodování s termínovými kontrakty na bitcoiny, kterou od pondělí nabízí platforma Bakkt, uvedla agentura Reuters.

Česko je v používání i těžení kryptoměn velmocí. Podnikatelé řeší, co s obrovskou spotřebou energie

Číst článek

„Bitcoin zůstává volatilním aktivem, ke kterému náhlé pády a prudké vzrůsty patří,“ řekl analytik společnosti WBTCB Ondřej Příhonský.

„U investice tohoto typu obzvlášť platí mít na paměti dlouhodobý horizont, prostředky rozložit či investovat menší částky pravidelně a nákupní cenu průměrovat. Obecně platí, že zkušený investor nakupuje, když je cena nízko, a prodává, když je cena nahoře,“ dodal. WBTCB v tuzemsku provozuje největší českou síť bitcoinmatů.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa. Jeho hodnota nicméně v uplynulých letech prochází značnými výkyvy.

V roce 2017 zažíval bitcoin prudký růst a ke konci téhož roku jeho hodnota překonala 19 000 dolarů. V závěru loňského roku však sestoupila do blízkosti 3000 dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme