Menší zájem i negativní komentáře. Hodnota bitcoinu klesla na nejnižší úroveň od loňského listopadu

Hodnota kybernetické měny bitcoin se v pátek propadla na nejnižší úroveň od loňského listopadu. Poptávka po bitcoinu i ostatních kryptoměnách klesá nejen kvůli slabšímu zájmu investorů, ale také v reakci na nedávné negativní komentáře globálních regulátorů a na kybernetické útoky na přední kryptoměnové burzy. Od počátku roku bitcoin ze své hodnoty ztratil 60 procent, uvedla agentura Reuters.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Pokles letos zažívají všechny virtuální měny. Nejznámější bitcoin v pátek na burze Bitstamp oslabil na 5774 USD (129 615 Kč), což je nejnižší úroveň od poloviny listopadu 2017.

Zatímco za loňský rok zpevnil o více než 1300 procent, za letošní rok už téměř 60 procent ztratil a oproti prosincovému vrcholu je jeho cena nižší o 70 procent.

„Žádná z kryptoměn v současné době nesplňuje kritéria, která bychom u investice hledali, nadále doporučujeme extrémní opatrnost. Pád těchto měn ještě není u konce,“ prohlásil analytik Barclays Will Hobbs.

Britská centrální banka ve čtvrtek varovala před kryptoměnami finanční sektor, protože tato aktiva mohou být vysoce nestabilní a nechráněná vůči podvodům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme