Cena bitcoinu znovu stoupá, za poslední měsíc vzrostla o 60 procent

Trh kryptoměn po letošním nejsilnějším propadu zažívá znovu renesanci, informuje o tom deník E15. Jejich hodnota za poslední měsíc vzrostla asi o 60 procent. A investoři podle deníku už nestojí jen o bitcoin, který je nejznámější virtuální měnou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Dado Ruvic/Illustration | Zdroj: Reuters

Hodnota kryptoměn v posledních měsících hodně kolísá. V březnu dosahovala na světě v součtu 250 miliard dolarů. Teď to je skoro 400 miliard dolarů.

Soros se chystá obchodovat s kryptoměnami, píše Bloomberg. V lednu je přitom označil za 'bublinu'

Číst článek

List píše, že nejznámější virtuální měnou je sice bitcoin. Současný růst je ale způsobený hlavně vyšším zájmem investorů o další typy virtuální měny. Patří mezi ně třeba ethereum nebo ripple.

Analytici oslovení deníkem E15 se shodují, že význam bitcoinů bude klesat i v dalších měsících, a to hlavně proto, že po celém světě pořád vzniká velké množství konkurenčních projektů.

Analytici taky upozorňují, že investice do virtuálních měn jsou hodně riskantní - jejich hodnota totiž během krátké doby může kolísat i o desítky procent.

Jiří Svatoš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme