Bitcoinová Praha. Česká metropole je první v žebříčku míst, kde se dá nejvíce platit kryptoměnou

Praha se může pochlubit největším počtem míst, kde se u prodejců dá zaplatit bitcoinem, píše na svém webu magazín Forbes. V hlavním městě se tak dá zaplatit kryptoměnou na 148 místech. Vyplývá to zároveň ze žebříčku, který magazín sestavil na základě údajů z mapy Coinmap, která poskytuje informace o obchodnících, který tento typ platby umožňují.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Dado Ruvic/Illustration | Zdroj: Reuters

Podle magazínu Forbes si Česká republika si nevede špatně ani mimo Prahu. A jako příklad uvádí Žatec, kde se dá zaplatit na padesáti místech. Server Lupa.cz ale upozornil, že toto číslo je vysoké kvůli e-shopům, které spadají pod jednu společnost.

Česká verze magazínu Forbes ale dodává, že „se není čemu divit“. Jedním z důvodů, proč je právě v Praze tolik míst, je i fakt, že zde sídlí společnost SatoshiLabs. Ta jako první vytvořila hardwarovou peněženku Trezor. Forbes dodává, že i mapa Coinmap pochází z dílny této společnosti.

K bitcoinové metropoli přispívají i speciální bankomaty určené pro tuto měnu. „Tuzemská společnost General Bytes Services ostatně své krypto-bankomaty vyváží do celého světa,“ dodává Lupa.cz.

V pražských Holešovicích sídlí i Paralelní polis, který je kromě kavárny také prostorem pro kulturní akce, přednášky i takzvané hackathony. Paralelní polis si jako jediný na světě nechává za kávu zaplatit jen v kryptoměně.

rez Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme