Problém s dodavatelem. BMW muselo zastavit výrobu v Lipsku

Německého výrobce luxusních aut BMW donutily problémy u jednoho z dodavatelů zastavit výrobu. Ohrožena je také výroba v závodech v Číně a Jihoafrické republice. Uvedl to na svých internetových stránkách německý časopis Focus.

Lipsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá automobilka BMW (ilustrační foto)

Německá automobilka BMW (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Problémy má jeden z italských dodavatelů součástek pro technologii řízení. Mluvčí BMW listu řekl, že automobilka zastavila v Lipsku výrobu v pátek a zřejmě bude muset v pondělí také snížit výrobu v závodech v Číně a JAR.

Škoda představila ve Stockholmu nové SUV. Karoq nahradí Yetiho

Číst článek

Minulý týden byla na dva dny omezena také výroba v závodě v Mnichově, dodal Focus.Přerušení výroby by mohlo stát BMW denně desítky milionů eur, upozornil Focus. Neoznačil však zdroj svých informací, napsala agentura Reuters.

Agentura DPA dodala, že mluvčí na její dotaz nedokázal říct, kdy by mohl být problém odstraněn. Firma doufá, že by to mohlo být již v úterý.

BMW tento měsíc uvedla, že její čistý zisk v prvním čtvrtletí vzrostl o 31 procent na 2,15 miliardy eur, tedy asi 56,8 miliardy korun. Tržby stouply o 12 procent na 23,5 miliardy eur a prodej aut o 5,3 procenta na rekordních 587 237 vozů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme