Boeingy budou létat za opravami do Ostravy

Centrem zbrojní výroby u nás by se mohla stát severní Morava. Případnou přeměnu ocelářských Vítkovic na zbrojařskou firmu doprovází v těchto dnech rozjezd projektu opravárenského centra pro americké boeingy v Ostravě-Mošnově. Už během října bude jasné, které naše firmy se mohou na projektu opraven podílet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747-400 ER

Boeing 747-400 ER | Foto: The Boeing Company

Hangáry pro velkokapacitní letadla v Ostravě-Mošnově spolknou celkem 20 miliónů dolarů. Jak upřesňuje ředitel ostravské divize společnosti Železniční stavitelství Brno Jan Navrátil, tento generální dodavatel stavby osloví už 15. října společnosti, které by výstavbu celého komplexu mohly zvládnout. "Předpokládám, že uzavřeme nabídky do konce října. Pak samozřejmě začne fáze smluvní a realizační," uvedl Navrátil.

Přestože je investice v Ostravě-Mošnově teprve na svém začátku, podle mluvčí společnosti Vítkovice Lenky Hatlapatkové je účast ocelářů na stavbě hangáru slibnou vyhlídkou i pro samotné opravy letadel v budoucnu. "Pokud tady Boeing bude mít svou opravnu, budeme se snažit získat nějaké zakázky i s touto firmou. V této chvíli se připravuje výběrové řízení na dodávku ocelových konstrukcí pro stavbu haly," potvrdila mluvčí.

Počítá se s tím, že opravárenské centrum Boeingu zaměstná až 250 lidí, převážně leteckých mechaniků.

Martin Hromádka, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme