Bohuslav Sobotka upřesňuje daňové změny

Další daňové změny přijdou na řadu v listopadu. Oznámil to ministr financí Bohuslav Sobotka. Podle něj se vládní strany pokusí v rámci chystaného čtyřletého rozpočtového výhledu nanést otázku posílení majetkových daní či návrh na zavedení registračních pokladen. Prvním krokem chystané daňové reformy je v úterý projednaný povodňový balík daňových návrhů - včetně zavedení takzvané milionářské daně. S ním ještě musí souhlasit obě komory parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

L.Ambrozek a B. Sobotka

L.Ambrozek a B. Sobotka | Foto: Petra Mášová

Sobotka ve středu také naznačil, že pokud návrhy ve sněmovně i senátu projdou, daň z cigaret a lihu vzroste už od letošního prosince. Naopak spotřební daň z pohonných hmot se zvýší až od 1. července 2004.

Vláda schválila návrh ministerstva zemědělství, podle kterého Pozemkový fond vyčlení z letošního rozpočtu na pomoc zemědělcům postiženým povodněmi 500 miliónů korun. Zároveň má rolníkům hospodařícím v zaplavených oblastech odpustit splátky z privatizace, pronájmu majetku a splátky z prodeje státní zemědělské půdy za zhruba 410 miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Heřmánek: Vláda o povodňových škodách v zemědělství

Příslušnou novelou zákona o Pozemkovém fondu a změnu rozpočtu fondu musí ještě schválit Poslanecká sněmovna, řekl na tiskové konferenci náměstek ministra zemědělství Dušan Vaněk.

910 miliónů korun by měl Pozemkový fond připravit pro zemědělce postižené povodněmi. Rozhodla o tom vláda s tím, že novelu zákona o fondu a také změnu jeho rozpočtu na letošní rok musí ještě schválit parlament.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme