Bouřky z minulého týdne způsobily škody za desítky milionů korun

Bouřky, které se přes Česko přehnaly v uplynulých dnech, napáchaly škody za desítky milionů korun. Na pojišťovny se přitom stále obrací další klienti. Kooperativa, Allianz a Česká pojišťovna evidují dohromady pojistné události za více než 150 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka. Ilustrační foto

Bouřka. Ilustrační foto | Zdroj: ČTK

Mezi nejčastější patří především poničené domy. Nejvíce škod způsobily kroupy, rozvodněné potoky a silný vítr, ale i blesky. Poškozená jsou i auta, a to nejčastěji opět od krup nebo popadaných stromů.

Pojišťovna Allianz hlásí škody za 40, Kooperativa za 50 a Česká pojišťovna za 70 milionů korun. Čísla ale ještě nejsou konečná. Dnes do pojišťoven volaly další stovky klientů, aby škody po bouřkách oznámily.

Přehrát

00:00 / 00:00

O škodách, které v posledních dnech v Česku způsobily bouřky, mluvila v Odpoledním Radiožurnálu Václava Marešová

Nejhorší následky zanechaly bouřky podle údajů pojišťoven ve středních Čechách.

„Nejvíce škod klienti hlásí ze středních Čech, více než 600 případů. Nejpostiženější oblast je Příbramsko a jeho okolí, tam je zhruba 370 škod za více než 12 milionů korun. Následují východní a jihozápadní Čechy,“ potvrdil Jan Marek z České pojišťovny.

Bouřky se budou vyskytovat i v dalších dnech, už ale nebudou tak silné jako minulý týden. Podle meteorologa Štefana Hanžáka bude znovu víc pršet v polovině a závěru tohoto týdne.

„Bouřky by se mohly vyskytnout zejména ve středu a potom v pátek nebo v sobotu, ale ten charakter by neměl být takový, respektive něměl by mít takové doprovodné jevy, jako jsme měli posledních osm dnů,“ vysvětlil.

Václava Marešová, Petr Medek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme