Britové stojí fronty u čerpacích stanic, prodejci je uklidňují

Britští řidiči propadli zásobovací panice. Vzali útokem některé čerpací stanice z obavy, že benzínu a nafty bude nedostatek. Jen za včerejšek byla ve Spojeném království poptávka stejně vysoká jako obvykle za celý týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

U čerpacích stanic se vytvářejí od minulého pátku fronty navzdory ujišťování vlády a distributorů, že pohonných hmot je dost.

"My Britové když vidíme frontu, máme tendenci se k ní připojit", řekl zpravodaj televize BBC, nicméně dodal, že řidiči nevěří ujišťování vlády ani distributorů.

Dnes mají začít třídenní pokojné protesty u britských rafinérií organizované účastníky kampaně za snížení daní z pohonných hmot, které v Británii tvoří 61 procent ceny. To je v Evropské unii nejvíc kromě Nizozemska. Podobný protest se odehrál před pěti lety a Británii ochromil.

Litr benzinu se v některých částech Británie dostal minulý týden nad libru, tedy nad 43 korun. Způsobily to ceny ropy, které se před dvěma týdny vyšplhaly na rekord nad 70 dolary za barel.

Milan Kocourek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme