Britové v povánočních slevách utratí podle odhadů 3 miliardy liber

Lovci výhodných koupí dnes vyrazili do obchodů po celém Spojeném království. Velká nákupní střediska, která otevírala už po půlnoci, čelila návalu zákazníků. Na ostatní stály fronty už v 6 hodin ráno. Davy lidí lákaly do obchodů přibližně poloviční ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tradiční Boxing Day v Británii

Tradiční Boxing Day v Británii | Zdroj: Reuters

Podle odhadů letos Britové v povánočních slevách utratí okolo 3 miliard liber. Jen za první den by to mělo být 500 milionů. I tak bude tento rok spíše průměrný. Lidé sice utrácí více, ale to kvůli rostoucím cenám.

Rekordy očekává jen online prodej. První den slev by mělo internetové obchody navštívit 126 milionů zákazníků a strávit nakupováním okolo 17 milionů hodin. Za posledních 5 let je to zlepšení o více než 250 procent.

Online obchodování ale reprezentuje jen asi 10 procent celkového prodeje. Kamenné obchody tak budou stejně narvané. Londýňany dnes neodradila ani stávka řidičů metra a strojvedoucích vlaků, kteří už tímto způsobem třetí rok za sebou bojují za příplatky za práci ve sváteční den.

Ondřej Bouda, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme