Britové zvolili škodovku nejoblíbenějším autem

Osobní vozy Škoda byly v Británii zdrojem vtipů všeho druhu nejen mezi motoristy. V poslední době ale Škoda slaví jeden úspěch na druhým. Nejnověji průzkum britských spotřebitelů v časopise Which?Car vynesl škodovku na příčku nejvyšší, před Lexus a Mazdu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Fabia RS II

Škoda Fabia RS II | Foto: Škoda Auto

Největším hitem na britském trhu je stále Octavie, která letos zaznamenala 75 procentní nárůst prodeje oproti loňsku. Na druhém místě je Roomster, po něm následuje Fabia a na čtvrtém místě je Superb.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěch českých škodovek na britském trhu okomentoval na Rádiu Česko spolupracovník Českého rozhlasu ve Spojeném království Milan Kocourek.

"Značný úspěch má i škoda Yeti s pohonem na všechny čtyři kola, která se objevila na trhu v září loňského roku a od té doby se jí prodalo přes 3 tisíce vozů," dodává spolupracovník Českého rozhlasu ve Spojeném království Milan Kocourek.

Podle ředitele firmy Škoda UK Roberta Hazelwooda se za prvních šest měsíců tohoto roku v Británii prodalo o 60 procent škodovek více než loni. Konkrétně to bylo přes 23 tisíc vozů.

Britským řidičům se podle Kocourka především zamlouvá cena českých vozů, spotřeba a celková spolehlivost.

Milan Kocourek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme