Britská cestovní kancelář XL je v úpadku, v cizině zůstaly tisíce turistů

Třetí největší britská cestovní kancelář XL Leisure skončila kvůli finančním problémům v úpadku. Na zemi od rána zůstala všechna letadla její letecké společnosti, která k charterových letům využívala. Jde o největší pád cestovní kanceláře v Británii za posledních 20 let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadla společnosti XL Airways

letadla společnosti XL Airways | Foto: AFP

Pád cestovní kanceláře postihl na 200.000 Britů, kteří si zájezd objednali a chystali se na dovolenou. Dalších 85.000 turistů řeší v zahraničí problém, jak se kvůli zrušeným letům dostat domů.

Většina cestujících, kteří měli dnes odletět, se o krachu cestovní kanceláře XL Leisure dozvěděla až na letišti. Britský úřad pro civilní letectví se teď snaží zajistit některým turistům zpáteční let.

Společnost XL Leisure Group v tiskové zprávě oznámila, že důvodem úpadku je velké kolísání cen paliva a ekonomická krize. Mnoho rodin z Británie se prý rozhodlo omezit výdaje na cestování. Firmě také nevyšel její plán na získání dodatečného financování v hodnotě několika milionů liber.

Martin Hromádka, Tomáš Medek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme