Britská ekonomika bude letos podle prognóz stagnovat

Britská ekonomika těsně unikla recesi, letos bude stagnovat. Mírný vzestup se očekává teprve v příštím roce. To je závěr nezávislé prognostické agentury Ernst and Young Item Club. Nezaměstnanost se má v příštím roce ve Velké Británii ještě zvýšit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnská burza

Londýnská burza | Zdroj: ČTK

Podle předpovědi agentury Item Club britská ekonomika letos zaznamená růst jen 0,4 procenta. Teprve v příštím roce se očekává růst 1,5 procenta.

Hlavní ekonomický poradce Item Club Peter Spencer řekl BBC, že dokud britské firmy nepřestanou schovávat hotovost a nezačnou zvyšovat úroveň investic a dividend, britská ekonomika zůstane v kritickém stavu.

Item Club očekává ještě předtím, než začne nezaměstnanost opět klesat, její zvýšení ze současných 8,4 procenta na 9,3 procenta, to znamená téměř tři miliony osob, v polovině příštího roku.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme